1 annos 3p / koko ohje 43p

2,5dl rasvatonta maitoa
25g hiivaa
1/2 kananmuna
0,5dl sokeria
0,5dl makeutusjauhetta
2tl kardemummaa
6dl (390g) vehnäjauhoja
3rkl sulatettua Oivariinia (rasvaa 80%)

Voiteluun:
1/2 kananmuna

Täyte:
4dl pakastevadelmia
0,5dl makeutusjauhetta
1rkl vaniljasokeria
250g maitorahkaa (rasvaa 0,4%)
1dl Valio vaniljaa (9%)

Pinnalle:
1rkl tomusokeria

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna kuppiin, vatkaa kevyesti haarukalla ja käytä puolet munasta taikinaan. Säästä loput voiteluun. Lisää maidon joukkoon sokeri, makeutusjauhe sekä kardemumma ja alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa sulatettu Oivariini.

2.Annan taikinan kohota liinan alla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi, n.40min.

3.Kumoa taikina työpöydälle ja painele siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta 14 pyöreää pullaa ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja annan kohota n.30min.

4.Voitele kohonneet pullat munalla ja paista niitä 225 asteen lämmössä n.12 min. Ota pullat uunista ja halkaise ne jäähtyneinä.

5.Soseuta vadelmat ja mausta ne makeutusjauheella sekä vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon maitorahka. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden täyteaineiden joukkoon.

6.Täytä pullat vadelmaisella rahkaseoksella ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

7.Nauti hyvällä omallatunnolla! (Älä kuitenkaan koko satsia yksin syö...)