1 annos 3,5p/ koko ohje 13p

1 tl Keiju Juokseva rypsiölyvalmiste (rasvaa80%)
100-200g pakastettuja sipulikuutioita
1ps (250g) pakastettuja juuressuikaleita
2-3 valkosipulinkynttä
1l vettä
1  lihaliemikuutio
2-3 rkl tomaattipyreetä
0,5tl rouhittua mustapippuria
2dl pätkittyä Torino Tumma-spagettia
1 ps(200g) pakastettuja vihreitä papuja
150g keittokinkkua (rasvaa max.8%)
1-2tl kuivattua oreganoa

1. Kuumenna Keiju Juokseva kattilassa ja kuullota siinä jäisiä sipulikuutioita muutama minuutti. Lisää jäiset suikalejuurekset ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Murskaa sekaan valkosipuli.

2. Kaada kattilaan vesi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää lihaliemikuutio, pyree sekä pippuri. Sekoita joukkoon spagetti ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 5 minuuttia.

3. Kumoa kattilaan jäiset pavut ja jatka kypsentämistä vielä n. 4 minuuttia eli kunnes pasta ja kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku.

4. Suikaloi kinkku ja sekoita oreganon kanssa kuumaan keittoon. Tarjoa heti.