Annoksia 10 (yksi annos 2p/ koko ohje 22p)

1    valmis sokerikakkupohja (200g), jossa on syvennys keskellä
3    munanvalkuaista
1dl  sokeria
4dl  (200g) vadelmia tai muita tuoreita marjoja
1 pkt (0,75l) vähärasvaista (3%) vanilja- tai vadelmajäätelöä


1. Nosta sokerikakkupohja uuninkestävälle vadille.

2. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa ja pysyy astiassa, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.

3. Levitä marjat sokerikakkupohjan päälle. Leikkaa jäätelö viipaleiksi ja nosta viipaleet marjojen päälle. Levitä marenkinvaahto päällimmäiseksi niin, että se peittää marjat ja jäätelön kokonaan.

4. Pidä uunijäätelöä uunissa 225 asteessa 2-3 minuuttia eli kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa heti.


(Lähde: Painonvartijoiden "Koko ateria pienin pistein"-kirja)