keskiviikko, 31. toukokuu 2006
Sitruunakakku
Annoksia 12 (yksi annos 3p/ koko ohje 36p)
2 kananmunaa
1dl sokeria
75g margariinia sulatettuna (rasvaa YLI 40%)
1dl rasvatonta maitoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini vähän jäähtyneenä. Lisää maito sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen lämmössä 30-40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä eli kun kakun keskustaan pistettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.
3. Kumoa kakku, poista leivinpaperit ja anna kakun jäähtyä.
(Lähde: Painonvartijoiden "Koko ateria pienin pistein"-kirja)
Kommentit