4 annosta (1 annos 2,5p/ koko ohje 10)

n.200g  pakastettuja katkarapuja
1 rasia  tuoreita herkkusieniä (itse sienistä niin välitä, joten nämä olen jättänyt pois)
1         iso sipuli
3         valkosipulinkynttä
1 tl      Keiju Juokseva-rypsiölyvalmistetta (rasvaa 80%)
1 rkl     vehnäjauhoja
3 dl      vettä
½        kalaliemikuutio (tai fondia maun mukaan)
0,25tl   rouhittua mustapippuria
1 tl      kuivattua timjamia
100g    Keiju Kevyt Ruohosipuli-kasvirasvatuorejuustoa (rasvaa 14%)
(2 tl     sitruunamehua)
1 dl      silputtua tuoretta illiä


1. Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä    valkosipulit.
2. Kuumanna Keiju Juokseva kattilassa tai kannellisessa paistokasarissa ja kuullota sipuleita siinä muutama minuutti. Sekoita joukkoon sienet ja jatka kypsennystä muutaman minuutti.
3. Ripottele ainesten päälle jauhot, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio. Sekoita, kunnes kastike kiehahtaa. Mausta pippurilla ja timjamilla. Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Lisää Keiju tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta halutessasi sitruunamehulla ja kääntele kastikkeeseen sulaneet, valutetut katkaravut. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkistyisi. Ripottele kastikkeel lopuksi silputtu tilli ja tarjoa.

(LÄHDE: Painonvartijat)

VINKKI: Tarjoa esimerkiksi keititeyn Torino Fusilli- tai Ruis Plus-pastan kanssa. (Ruispasta vie 3p, syö haluamasi määrä/ateria). Muista tarjota aterialla myös salaattia!