tiistai, 16. toukokuu 2006
Kevyt Ihana Juustokakku
12 annosta (PISTEET: yksi annos 2 / koko ohje 25)
7 Jyväshyvä Paussi Metsämarjakeksiä (Ovat muuten taivaallisen hyviä sellaisenaankin...)
25g kevytlevitettä (rasvaa 30%)
200g kevyttuorejuustoa
4 dl rasvatonta vanilja-jugurttia
200g rasvatonta maitorahkaa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
6 liivatelehteä
1dl makeutusjauhetta
0,5dl sitruunamehua (n.½ sitruunan mehu)
Koristeeksi: Vadelmia tai muita marjoja
1. Hienonna kaksit tehosekoittimessa tai kaulimella muovipussin sisällä. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen kanssa. Painele keksimuru-rasvaseos irtopohjavuoan pohjalle. (Halk.22cm) Laita pohja kovettumaan jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.
3. Sekoita tuorejuusto, rahka, jugurtti ja makeutusaine keskenään.
4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne sitruunamehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja sekoita ohuena nauhana rahka-jugurttiseoksen joukkoon.
5. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaaho lopuksi kevyesti sekoittaen rahka-jugurtti-tuorejuusto-seoksen joukkoon.
6. Kaada seos irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia. Koristele marjoilla.
TÄMÄ ON IHANA!! Pitääkin viikonloppuvieraille tarjota kun en ole aikoihin tehnyt!!
Kommentit